Tradiții

Dupa mai bine de un deceniu comuna Radaseni va avea din nou un festival dedicat dansului si cantecului. Desfasurat in aer liber, evenimentul intitulat sugestiv Hora Radasenilor isi propune sa reuneasca sub acelasi acoperis cateva din cele mai apreciate nume ale muzicii populare. Printre invitati se numara Alexandru Recolciuc, Ansamblul Trandafirul, Strajerii Bucovinei, Dana Dancila si Ansamblul sezatoarea.
Manifestarea va culmina cu un recital semnat de binecunoscutul Ansamblu Rapsozii Botosanilor.

Primarul Neculai Perju sustine ca si-ar dori permanentizarea acestui eveniment, insa doar timpul va spune daca dorintele se vor si materializa.

”Este un inceput. Sper sa putem sa-l organizam si pe viitor”, sustine edilul comunei Radaseni.

Festivalul va debuta duminica, pe 23 iunie, la fosta Cabana Radaseni. si pentru ca orice petrecere campeneasca nu inseamna doar voie buna, de la prima editie nu vor lipsi micii si berea pentru viitorii oaspeti.

Cu ocazia acestui eveniment vor fi inmanate, in cadru festiv, diplome pentru 13 cupluri care anul acesta implinesc 50 de ani de casnicie.

Organizatorii evenimentului sunt Primaria Radaseni, Consiliul Local Radaseni si Consiliul Judetean Suceava.

Fondurile pentru realizarea festivalului se ridica la 200 de milioane de lei vechi si au fost obtinute din sponsorizari provenite de la mai multi localnici generosi.

Ultimul eveniment de gen s-a organizat in anul 2002 sub denumirea Flori de Mar. Sursa "Cronica de Falticeni"

Close