Mesajul primarului Neculai Perju la Ziua Națională a României

Mesajul primarului Neculai Perju la Ziua Națională a României

Mesajul primarului Neculai Perju la Ziua Națională a României

Dragi rădășeneni, dragi români

În aceste clipe, de trăire autentică românească, toate gândurile noastre se îndreptă spre evenimentul istoric din 1 decembrie 1918.

Simțim cu toții momente de profundă încărcătură emoţională şi patriotică.

De 98 de ani se vorbeşte despre cea mai mare izbândă politică a românilor, înfăptuirea statului național. Marea Unire rămâne pagina cea mai sublimă din istoria țării. Desăvârșirea unității naționale este dorința arzătoare și visul de veacuri pe care l-au avut înaintașii noștri.

Un gând pios în amintirea celor care și-au jertfit viața pentru libertatea și întregirea neamului românesc.

1 Decembrie marchează un eveniment de importanță capitală pentru existența românilor, fiind ziua în care sărbătorim unitatea şi spiritualitatea unui popor pașnic, înțelept, cu frică de Dumnezeu și cu valori care merită cinstite.

Bucuria de astăzi ne copleșește sufletele și simțămintele.

Ziua Națională este momentul în care reflectăm la prezent, la România de astăzi, dar și la viitor, la România de mâine. Ne gândim la românii de acasă și din străinătate, care ne reprezintă țara cu cinste.

Oriunde suntem, noi, ca români, să nu uităm niciodată istoria acestei țări frumoase, de tradiții, de credința ortodoxă, de valorile morale și de calitățile perene ale neamului nostru.

De Ziua Națională îi doresc țării mele tot binele din lume, având speranța unui parcurs spre dezvoltare și modernizare, iar românilor de pretutindeni le urez multă sănătate, bucurii și prosperitate.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Cu deosebită considerație,
Neculai Perju, Primarul comunei Rădășeni

Close