Un eveniment de suflet: Festivalul Folcloric ”Hora Rădășenilor”

Un eveniment de suflet: Festivalul Folcloric ”Hora Rădășenilor”

Un eveniment de suflet: Festivalul Folcloric ”Hora Rădășenilor”

Folclorul autentic a poposit din nou pe meleagurile comunei Rădășeni. Duminică, 28 august 2016, ne-am bucurat împreună de armonia muzicii populare și frumusețea costumelor populare românești. Au fost momente încărcate de bucurie și voie bună.

Festivalul Folcloric ”Hora Rădășenilor” ne-a reunit pe noi, rădășenenii, cei aflați acasă sau în străinătate, pentru câteva ore în care am redescoperit valorile tradiționale ale satului.

Ne-au încântat cu prezența lor interpreți consacrați la nivel național, dar și tineri soliști: Laura Lavric, Angelica Flutur, Marius Zgâianu, Grigore Gherman, Alexandru Brădățean, Alexandru Recolciuc, Valentin Bertea.

Au urcat pe scenă Maria Tanasă și grupul folcloric “Balada“ din Fălticeni, Grupul Instrumental “Fluierașul” din Rădășeni, solist la trompetă Dănuț Ciobanu, Formația ”Luxor” din Suceava.

I-am avut alături și pe membrii Grupului Vocal instrumental “Piatra Șoimului“ din Câmpulung Moldovenesc, Formația de dansuri “Arcanul“ a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Grupul vocal instrumental “Piatra Craiului” din Mălini și Formația de dansuri “Plaiurile Pojorâtei din Pojorâta.

I-am ascultat cu aceeași bucurie pe tinerii soliști de muzică populară din Rădășeni și zona Fălticeni.

În ultima duminică de august, rădășenenii au petrecut momente frumoase într-o duminică superbă de august, la acest eveniment de suflet pentru comunitatea locală care s-a bucurat să-i aibă în mijlocul ei pe oaspeții din localitățile învecinate.

Festivalul Folcloric ”Hora Rădășenilor” a fost organizat de Primăria Rădășeni, Consiliul Județean Suceava și Consiliul Local Rădășeni.

 

Close