Ziua Eroilor comemorată la Rădășeni și Lămășeni

Ziua Eroilor comemorată la Rădășeni și Lămășeni

Ziua Eroilor comemorată la Rădășeni și Lămășeni

Autoritățile locale ale comunei Rădășeni au marcat Ziua Eroilor, care coincide în mod fericit cu sărbătoarea Înălțării Domnului.

La eveniment au participat primarul Neculai Perju, ofițeri în rezervă ai Armatei Române, consilieri locali, membri ai corpului didactic și clerului, elevi și alți cetățeni care au ținut să aducă un pios omagiu militarilor căzuți la datorie pentru apărarea patriei.

Ceremonia a fost deschisă cu slujba de pomenire a celor peste 200 de eroi ai satului Rădășeni care și-au jertfit viața în Războiul de Independență și în cele două războaie mondiale. Serviciul religios, oficiat de trei preoți, a fost urmat de depuneri de coroane.

Au urmat discursurile primarului comunei Rădășeni și preotului Georgian Rotaru prin care și-au exprimat recunoștința față de eroii neamului. În cuvântările lor au punctat importanța și însemnătatea Zilei Eroilor în contextul actual, al deplinei libertăți de care se bucură generația actuală.

În cadrul desfășurării acestei solemnități un elevii de la Școala Gimnazială „Ion Lovinescu” au prezentat un moment muzical vocal cu tematică patriotică.

Un ceremonial similar s-a desfășurat în dimineața zilei de 25 mai la monumentul eroilor din satul Lămășeni.

Close